Nazywam się Karolina Włodarczyk. Jestem Terapeutą Żywieniowym, Psychologiem Żywienia i Pedagogiem. Trenerem zdrowego odżywiania i propagatorką racjonalnej, roślinnej, sezonowej diety opartej w minimum 80% na nieprzetworzonych termicznie pokarmach.
Autorką roślinnych przepisów BEZ cukru, nabiału, glutenu, smażenia, pieczenia i gotowania oraz poradników z zakresu psychodietetyki i prawidłowych nawyków żywieniowych.
A przede wszystkim ogromną Pasjonatką zdrowego odżywiania, życia w zgodzie z Naturą i naturalnych metod przywracania zdrowia. Uważam, że żadna choroba, która powstała na skutek niewłaściwego żywienia i którą można wyleczyć dietą, nie powinna być leczona innymi sposobami.
Ukończyłam kurs Anatomii, histologii i fizjologii z wybitnym, rosyjskim lekarzem, psychoterapeutą i homeopatą dr Piotrem Pałaginem, kurs aromaterapii klinicznej oraz specjalistyczne szkolenia z zakresu psychobiologii i psychosomatyki, czyli wpływu emocji i przeżyć na naszą wagę oraz zdrowie. A także liczne szkolenia z zakresu naturalnych metod podnoszenia odporności, równoważenia funkcji psychofizycznych organizmu i dietetycznego wsparcia zdrowia w konkretnych jednostkach chorobowych.
W swojej pracy i publikacjach łączę holistyczne podejście do zdrowia człowieka, czerpiąc wiedzę zarówno z zakresu tradycyjnej dietetyki, psychodietetyki, psychobiologii, apiterapii, medycyny chińskiej, ajurwedy i aromaterapii, a przede wszystkim własnych doświadczeń, związanych z nisko przetworzoną dietą roślinną, powrotem do naturalnego nie poddanego obróbce termicznej odżywiania i leczniczą mocą surowych pokarmów.
Surowa dieta pełna świeżych warzyw i owoców, świeżo wyciskanych soków, koktajli i sałatek sprawiła, że odstawiłam brane przez ponad 22 lata leki hormonalne, brane przez 15 lat silne leki gastrologiczne, uniknęłam resekcji żołądka i zapomniałam co to ciągły ból, zastrzyki i dźwiganie ze sobą wszędzie torby „leków”. Odzyskałam prawidłową wagę i normalne życie. Przestałam być stałym bywalcem szpitalnego oddziału ratunkowego. Pomimo endometriozy IV stopnia, trzech operacji z przecięciem całej jamy brzusznej i licznych konsekwencji przebytych zabiegów dziś żyję bez bólu i tabletek.
Teraz pomagam innym osobom, które chcą zadbać o swoje zdrowie, zmienić kuchnię i nawyki żywieniowe na lepsze. Odzyskać prawidłową wagę, siłę, energię, dobry sen i samopoczucie.
W MOJEJ OFERCIE ZNAJDZIESZ:
🥣 e-booki z roślinnymi przepisami BEZ cukru, nabiału, glutenu i gotowania,
🍏 poradniki z zakresu psychodietetyki i prawidłowych nawyków żywieniowych,
🔵 a także indywidualne konsultacje żywieniowe.
Zapraszam Cię również do Sklepu Przyjaznego Surojadkom, w którym znajdziesz wszystkie produkty niezbędne na surowej diecie (ekologiczne orzechy, pestki i nasiona, suszone owoce bez dwutlenku siarki, surowe ziarna kakao, bezglutenowe sosy tamari i coconut aminos, zdrowe superfoods do koktajli, nieaktywne płatki drożdżowe, gotowe surowe chlebki, tortille i batoniki, surowe czekolady i słodycze, ekologiczne zioła, przyprawy i herbatki), a także belgijskie ekologiczne olejki eteryczne z certyfikatem spożywczym, grzyby lecznicze i wegańskie suplementy diety z czystym składem.
Oprócz bloga Karolina nie Gotuje, profili na Facebooku i Instagramie o tej samej nazwie, prowadzę również grupę Nie Gotuję z Karoliną, do której Cię również serdecznie zapraszam.
Więcej o mnie, mojej historii choroby, a także moich efektach zmiany diety na surową przeczytasz TUTAJ.
















