Nazywam się Karolina Włodarczyk. Jestem Terapeutką Żywieniową, Psycholożką Żywienia i Naturoterapeutką. Trenerką zdrowego odżywiania i propagatorką racjonalnej, roślinnej, sezonowej diety opartej w minimum 80% na nieprzetworzonych termicznie pokarmach.

Autorką roślinnych przepisów BEZ cukru, nabiału, glutenu, smażenia, pieczenia i gotowania oraz poradników z zakresu psychodietetyki i prawidłowych nawyków żywieniowych.

A przede wszystkim ogromną Pasjonatką zdrowego odżywiania, życia w zgodzie z Naturą i naturalnych metod przywracania zdrowia. Uważam, że żadna choroba która powstała na skutek nieprawidłowego odżywiania i którą można wyleczyć dietą, nie powinna być leczona innymi metodami.

Ukończyłam Kurs Anatomii, histologii i fizjologii w szkole dr Piotra Pałagina, unanego rosyjskiego lekarza, psychoterapeuty i specjalisty Nowej Medycyny Germańskiej. Specjalistyczne kursy z zakresu Psychosomatyki i Psychobiologii (Recall Healing/Totalnej Biologii), czyli wpływu emocji i przeżyć na naszą wagę oraz zdrowie. Kurs Aromaterapii klinicznej, a także liczne szkolenia z zakresu dietetycznego i suplementacyjnego wsparcia zdrowia w konkretnych jednostkach chorobowych, naturalnych metod podnoszenia odporności i równoważenia funkcji psychofizycznych organizmu.

W swojej pracy i publikacjach łączę holistyczne podejście do zdrowia człowieka, czerpiąc wiedzę zarówno z zakresu tradycyjnej dietetyki, psychodietetyki, psychobiologii, apiterapii, medycyny chińskiej, ajurwedy i aromaterapii, a przede wszystkim własnych doświadczeń, związanych z nisko przetworzoną dietą roślinną, powrotem do naturalnego nie poddanego obróbce termicznej odżywiania i leczniczą mocą surowych pokarmów.

Surowa dieta pełna świeżych warzyw i owoców, świeżo wyciskanych soków, koktajli i sałatek sprawiła, że odstawiłam brane przez ponad 22 lata leki hormonalne, brane przez 15 lat silne leki gastrologiczne, uniknęłam resekcji żołądka i zapomniałam co to ciągły ból, zastrzyki i dźwiganie ze sobą wszędzie torby „leków”. Odzyskałam prawidłową wagę i normalne życie. Przestałam być stałym bywalcem szpitalnego oddziału ratunkowego. Pomimo endometriozy IV stopnia, trzech operacji z przecięciem całej jamy brzusznej i licznych konsekwencji przebytych zabiegów dziś żyję bez bólu i tabletek.

Teraz pomagam innym osobom, które chcą zadbać o siebie, zmienić kuchnię i nawyki żywieniowe na lepsze. Odzyskać zdrowie, prawidłową wagę, siłę, energię, dobry sen i samopoczucie.

Oprócz bloga Karolina nie Gotuje, profili na FacebookuInstagramie o tej samej nazwie, prowadzę również grupę Surowa dieta BEZ tajemnic, do której Cię również serdecznie zapraszam.

Więcej o mnie, mojej historii choroby, a także moich efektach zmiany diety na surową przeczytasz w dziale MOJA HISTORIA.

UKOŃCZONE SZKOLENIA:

Kurs zawodowy – Terapeuta Żywieniowy

Kurs specjalistyczny – Psychologia żywienia

Kurs specjalistyczny – Anatomia, histologia, fizjologia – poziom Basic

Kurs specjalistyczny – Anatomia, histologia, fizjologia – poziom Advanced

Kurs specjalistyczny – Recall Healing/Totalna Biologia – poziomy I, II i III

Kurs specjalistyczny – Recall Healing/Totalna Biologia – poziom Advanced

Kurs specjalistyczny – Recall Healing/Totalna Biologia Advanced – Biologia Dziecka

Kurs specjalistyczny – Recall Healing/Totalna Biologia Advanced – Nadwaga, niedowaga, anoreksja, bulimia i zaburzenia trawienia

Kurs specjalistyczny – Recall Healing/Totalna Biologia Advanced – Toolbox – Narzędzia pracy terapeutycznej

Kurs specjalistyczny – Recall Healing/Totalna Biologia Advanced – The Full Body – Szkielet, zęby, punkty akupunktury, meridiany

Kurs specjalistyczny – Recall Healing/Totalna Biologia Advanced – Body Mind Medicine – Dekodowanie emocji

Kurs specjalistyczny – Aromaterapia i olejki eteryczne

Kurs doszkalający – RODO w gabinecie dietetycznym

Kurs doszkalający – Terapia przez gotowanie

Kurs doszkalający – Postępowanie terapeutyczne i żywieniowe w oporności na insulinę

Kurs doszkalający – Postępowanie dietetyczne dla wsparcia pracy mózgu i układu nerwowego

Kurs doszkalający – Praktyczne metody wspierania odporności ziołami, grzybami i dietą

Kurs doszkalający – Celiakia a Hashimoto, fakty i mity na temat diety bezglutenowej

Kurs doszkalający – Terapia chorób pasożytniczych – Niefarmakologiczne metody leczenia

Kongres Naturoterapii – Naturalne metody przywracania równowagi psychofizycznej i wzmocnienia organizmu człowieka

Warsztat doszkalający – Praktyczne sposoby na regulację układu nerwowego

Warsztat doszkalający – Czego możemy dowiedzieć się o zdrowiu z języka

Szkolenie doszkalające – Terapie konopne w chorobach kobiecych

Kongres Naturoterapii – Potencjał nowoczesnej naturoterapii w budowaniu odporności organizmu

Warsztat doszkalający – Tradycyjne i nowoczesne nurty skutecznej aromaterapii w pratyce naturoterapeuty

Kurs doszkalający – Diagnostyka dla dietetyka – Zaburzenia hormonalne

Konferencja FOODFORUM EKSPERT- Dietoterapia zaburzeń hormonalnych i metabolicznych

Kurs doszkalający – Najnowsze metody dietoterapii zaburzeń hormonalnych i metabolicznych

Kurs doszkalający – Naturoterapia w chorobach grzybiczych

Kurs doszkalający – Dietoterapia w chorobach jelit:
SIBO, IBD, IBS, CELIAKIA